Homepage  |  Weblog  |  Wat is die interim manager duur!

#Blog

Wat is die interim manager duur!

Wednesday, May 19, 2010 door Nick van Alst

Het wordt vaak onder het mom van een grapje tegen je gezegd als je als interim manager bij een opdrachtgever rondloopt: "jij verdient goud". Dit komt vaak voort uit het feit dat men de maand fee van de interim manager vergelijkt met het salaris wat een manager in dienst van het bedrijf verdient. Daar zit dan inderdaad vaak een aanzienlijk verschil tussen.

Maar is dit een eerlijke vergelijking?

Om een behoorlijk aantal redenen is dit geen goede vergelijking. Om te beginnen betaalt het bedrijf voor de eigen manager een forse bijdrage in de pensioen premie en de ziektekosten premie. Tevens worden de verlof-, trainings-, ADV- en ziekte dagen van de eigen manager betaald door het bedrijf. De interim manager dient al deze kosten zelf te dragen en dus te halen uit zijn fee.

Verder is het zo dat als de eigen manager niet functioneert, en deze ontslagen moet worden dit een hoop geld kost. De interim manager is à la minute weg te sturen zonder dat het een cent kost. Dit levert dus ook maximale flexibilteit. De kosten van de interim manager zijn dan ook variabele kosten.

Tenslotte wellicht het belangrijkste: een interim manager is vaak hoger gekwalificeerd dan een manager op een vergelijkbare plek waardoor hij in staat is in korte tijd een verandering/verbetering in de bedrijfsvoering te bewerkstelligen. En dat levert een verhoogde winstgevendheid op waardoor de interim fee ruimschoots wordt terugverdient.

Wat hierbij wel van belang is dat de opdrachtgever van te voren goed heeft nagedacht over wat de interim manager moet bereiken (duidelijke taakstelling). Hier dient hij duidelijke doelstellingen aan te koppelen. Ook dient hij tijdens de opdrachtuitvoering met de interim manager te bewaken dat de doelen worden behaald. Op deze wijze is een interim manager elke cent waard!

Een interim manager duur? Welnee een goede investering!

Reacties? Mail me!

1 reactie(s) voor “Wat is die interim manager duur!”

  1. interim projecten | executive interim management Zegt:


    Bedankt voor dit geweldige bericht. Het is uiterst nuttig voor mij. Zou je het erg het bijwerken van uw blog met meer informatie

Laat een reactie achter:

Naam:  
E-mailadres:  
Website:
Reactie:  
  Typ de woorden over die hieronder weergegeven staan:
 
 Nieuwe code