Homepage  |  Weblog  |  En ineens zegt uw ‘onmisbare’ medewerker zijn baan op…

#Blog

En ineens zegt uw ‘onmisbare’ medewerker zijn baan op…

Thursday, November 07, 2019 door Rob Bensdorp

Het gebeurt vroeg of laat in elk bedrijf: De vaste waarde in uw organisatie die na jaren trouwe dienst ineens toch voor een carrière elders kiest. Wellicht herkent u het. Uw medewerker vraagt wat nerveus of u tijd heeft en vertelt u vervolgens dat hij/zij ervoor gekozen heeft om de loopbaan elders voort te zetten.

 

De Pavlov reactie bij de meeste bedrijven is om zo snel mogelijk te gaan werven voor een nieuwe vaste medewerker. Maar, is dit altijd het verstandigst? Over het algemeen wordt dan gezocht naar een kopie van uw oude vertrouwde medewerker, terwijl het bedrijf misschien wel in een andere fase is beland. Een fase die wellicht vraagt om een andere invulling. Of misschien is de organisatie wel gebaat bij een totaal andere persoonlijkheid om de boel weer eens goed wakker te schudden.

 

In voorkomende gevallen is het wellicht beter om even de tijd te nemen voor reflectie. Het is spijtig als een vertrouwde waarde uw bedrijf verlaat, maar is het misschien ook geen kans om de tijd te nemen om na te denken over wat uw bedrijf nu nodig heeft? Tijd waarvan u misschien denkt dat u die niet heeft. In dat geval kan het wijs zijn om een interimmanager in te huren: Zij zijn snel beschikbaar en gewend om snel ingewerkt te zijn. U kunt vervolgens de tijd nemen om goed na te denken over de nieuwe vaste invulling waarbij u ook rustig de tijd kunt nemen voor het wervingsproces en u zich niet gedwongen voelt om onder tijdsdruk die net niet ideale kandidaat toch maar aan te nemen.

 

Een interimmer? Dat is zo gek nog niet…

0 reactie(s) voor “En ineens zegt uw ‘onmisbare’ medewerker zijn baan op…”

  Laat een reactie achter:

  Naam:  
  E-mailadres:  
  Website:
  Reactie:  
    Typ de woorden over die hieronder weergegeven staan:
   
   Nieuwe code