Homepage  |  Weblog  |  Time management

#Blog

Time management

Tuesday, April 13, 2010 door Nick van Alst

Problemen..... Vaak kom ik tijdens mijn interim opdrachten mensen tegen die gebukt gaan onder problemen.Nadere analyse laat dan zien dat ze een heel scala aan problemen hebben die ze allemaal even veel aandacht willen geven. Dit kan geen mens aan. Het is van belang om je problemen eens op een rij te zetten en ze in te delen in 4 categoriën: 1) problemen die niet urgent zijn en die eigenlijk ook niet belangrijk zijn; 2) problemen die wel urgent zijn, maar niet belangrijk; 3) problemen die wel belangrijk zijn, maar niet urgent; 4) problemen die en urgent en belangrijk zijn.

Hier komt het zogenaamde Eisenhower principe om de hoek: zaken (problemen) die belangrijk zijn, zijn zelden urgent en zaken (problemen) die urgent zijn zijn zelden belangrijk. Met andere woorden: word je overspoeld met problemen, los dan eerst de problemen op die en belangrijk en urgent zijn in plaats van te proberen alles even veel aandacht te geven.

Waar doet dit aan denken..........juist! Time-management.

BMS verzorgt op maat gemaakte management trainingen op velerlei gebied waaronder time-management. Klik hier om meer informatie te vragen.

1 reactie(s) voor “Time management”

  1. Dirk Zegt:


    Plan vooral ook tijd voor niet urgent en wel belangrijk. Volgens Stephen Covey de belangrijkste categorie om persoonlijk leiderschap te bereiken. Check: http://www.time-management-coach.net

Laat een reactie achter:

Naam:  
E-mailadres:  
Website:
Reactie:  
  Typ de woorden over die hieronder weergegeven staan:
 
 Nieuwe code